Yemeklerin vazgeçilmezi, lezzet ve çıtır hissi katarak tercih edilen kavrulmuş susamlar, çeşitli yemek tariflerinde kullanılır. Birçok yemek kültürüne uyumlu, birçok yemeğe uygun şekilde susamların kavrulmasıyla beraber çiğ susam tanelerinin kavrulması, yanmaması için çeşitli aşamalar önemli olmaktadır. Uzun süre almadan çok basit şekilde susam kavurmak mümkün olmaktadır.
Susamlar, bilindiği gibi kabuklu ve ağaçta yetişirler. Buna göre de günümüzde birbirinden farklı lezzetlerde kavurma yöntemleriyle beraber amaç susam lezzetini açığa çıkartmak olur. Hem firmalar hem de birçok fabrika, susamlarda kavurma işlemlerini tamamlayarak maksimum lezzette kaliteli susamlar üretirler. Bunun için çeşitli makineler bulunmakta olup, susam nasıl kavrulur sorusuna da çeşitli makinalarla beraber soğutma işlemleri yaparak öğrenebilirsiniz.
Tahin değirmenleriyle beraber üretilen susamların kavurma aşaması, genel olarak susam işlemelerinde susamların son adımıdır. Yüksek verimlilik kazanmak, iyi bir performans yakalamak ve tabi ki düşük maliyet ile bunları yapmak için susam kavurma makineleri önemlidir. Susamların kaliteli bir şekilde kavrulması noktasında yerli üretimiyle ön plana çıkan susam kavurma makineleri önemli olmaktadır. Böylelikle hem lezzetiyle hem de susam kavurma süreçlerinde bir aksama yaşamadan en iyi şekilde lezzetten yararlanabilirsiniz.
Susamların kabuktan ayrılması, dinlenilmesi süreçleri sonrasında kavrulma aşaması da önemlidir. Lezzetli tahin yapabilmek için susam tanelerinin önemli şekilde kuru ve kavrulmuş olmasıdır. Susam kavurduğunuzda dinlenme süresi de gereklidir. Yaklaşık 24 saat içerisinde dinlenme süresine alınarak burada kavrulmuş susamlar dinlenip daha sonra tahin olması aşamasına geçilmelidir. Eğer 24 saatten daha fazla dinlenme veya kuruma süresine geçerse, susamların tekrar kavrulması durumu söz konusu olabilir.
Susam kavurma makinelerinde amaç, ayıklanan susamların kavrularak lezzetinin daha da ön plana çıkartılması istenmesidir. Bu sayede en lezzetli yemeklerde kullanılan, hamur işlerinde ya da sofralarda kullandığımız susam yağı, tahin yap istekleri için tahin yapımlarında oldukça önemlidir ve ön plana çıkmaktadır. Susamın kavrulmuş lezzeti ve tahin yapmaya dair tüm konularda susam kavurma, tahin değirmeniyle susamların ezilmesi gibi süreçler önemli olmaktadır.
Mutfaklarda olmazsa olmaz ürünlerden biri olan susamlar, birçok yemeklerde ve çok çeşitli işlemlerde kullanılmaktadır. Özellikle iyi bir kavrulmuş susamın çok amaçlı şekilde kullanıldığı bilinir. Kahvaltılarda tahin pekmezden tutun da birçok kavrulmuş susamın kullanıldığı yemek türleri bulunur. Buna göre doğru ekipmanlar ile beraber ısıtma sistemleri sağlanarak, zahmetsiz bir şekilde kavurma makinalarının en iyi şekilde olması istenir, buna göre de kaliteli bir şekilde susam kavurma makinelerinden siz de faydalanabilirsiniz.
Saatlik kapasiteleri maksimum seviyede olup minimum maliyet ile tüm süreçleri ilerletebileceğiniz susam kavurma makineleriyle beraber birçok katkıda teknik olarak bilgili olabilir ve ürünlerin siparişlerini alarak siz de susam kavurmada yüklü süreçlerden geçebilirsiniz. Susamın kavrulması sürecinde ortalama 100- 150 derece sıcaklık içinde susamlar kavrulur. Susam kavurma makinası yardımıyla bu derecelerde yaklaşık 1.5 saat ile 2 saat aralığında kavrulur ve bu kavrulan susamların soğutulması, dinlendirilmesi öncesinde kavurma süreci iyi bir şekilde yapılması önemlidir.
Satın alınacak makinaya göre değişiklik gösterse de saatte 25 KG kadar susam kavurma özelliği bulunan, çok düşük enerji voltu harcayan, otomatik şekilde ürünü boşaltan ve yeni ürün eklemenize izin veren makinalarla beraber siz de susam kavurma süreçlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Rahatsız edici bir ses çıkartmadan, sağlıklı bir iş süreci ilerletmek mümkündür.
Demirbaş Makina ile birlikte yararlanacağınız tüm makinalarda, her zaman teknik eğitim ve destek alabilirsiniz. Satış öncesinden çok, satış sonrasının önemli olduğu ve ön planda olması gerektiğini bilen bilinçli, eğitimli kadromuz ile beraber susam kavurma makinesiyle ilgili aklınıza gelen tüm konularda sorularınızı sorarak yardım, destek ve bilgi alabilirsiniz.